'Laten we het zélf doen.'

Het verhaal van Flessenpost begint in 2016 bij een barman die al menig drankjes gemaakt heeft en zijn weg in de drankwereld wel kent. Maar met de groei van ervaring en kennis, ontstond ook het gevoel dat er iets miste. Het idee dat het de lokale markt ontbrak aan een goede sterke drank die lokaal geproduceerd werd, verliet hem niet. Uiteindelijk stelde Frank Kalf zichzelf de volgende vraag; ‘Waarom creëer ik geen eigen lokale drank?’.

Het avontuur dat als grap en vooral als experiment van start ging begon op den duur steeds serieuzere vormen aan te nemen en groeide uit tot een bedrijf met inmiddels drie verschillende alcoholische dranken. Liefde en passie voor de producten en het ondernemen hebben uiteindelijk gezorgd voor een merk dat staat voor kwaliteit, doorzettingsvermogen en ‘a spirit of adventure’.

Want stel je voor, je wilt een product ‘from scratch’ creëren, maar je hebt geen idee waar je moet beginnen. Een goed plan is namelijk niet genoeg en dus was het zaak op zoek te gaan naar het perfecte recept. Het was vanaf moment één duidelijk dat zijn drank met lokale ingrediënten en door een lokale distillateur vervaardigd zou worden. Vanuit dit principe is Frank op zoek gegaan naar het perfecte recept. De juiste gisting, de juiste waardes van de aardappelen, de juiste waardes van het graan en de juiste verhoudingen. Na drie maanden van ontwikkeling was daar Wyckse Wodka en verkocht hij de eerste 100 flessen binnen een week.

'Het perfecte recept.'

Eenmaal bekend met het ontwikkelingsproces van een exclusieve alcoholische drank en het bewezen succes van zijn product, was het voor Frank vrij snel duidelijk dat het verhaal hier niet zou ophouden. Hij besloot het avontuur door te zetten en hier vol voor te gaan. Frank handelt altijd vanuit zijn hart en gevoel en dit leidt vaak tot grote successen. Zo heeft hij in 2019 het bedrijf uitgebreid met niet één, maar twee nieuwe dranken; Leo’s Jenever en Flessenpost Gin.

Flessenpost staat voor persoonlijke verhalen ‘kept in a bottle’. Iedere fles bestaat uit pure kwaliteit, liefde voor lokale ingrediënten en een flinke dosis passie en dat proef je.

'Geniet met mate, maar niet als het op het leven aankomt. Bottoms up!'

Meer weten? Stuur ons een e-mail, of meld je aan voor de nieuwsbrief.